Osmanlı Padişahları Listesi Sırları

Orhan Gazi’nin dönemindeki önemli askeri muvaffakiyetlarından biri, 1329 senesinde Bursa’nın Bizans İmparatorluğu’ndan alınarak Osmanlı İmparatorluğu’nun çıbankenti haline getirilmesidir.

Padişahlık döneminde bir çok yol yapmıştır. En önemli seferi 1396 senesinde Rumeli’bile ilerlemekte olan Haçlı Ordusu’nu Niğbolu Muharebesi ile mağlubiyete uğratmış olmasıdır. O dönemde putlı ordularını mağlubiyete uğratmıştır ve bir çok mazarrat vermiştir. 1403 senesinde kendi dirimına son vererek hayatını yitirmiştir.

Osmanlı Devleti sınırlarını Fırat’a derece çokletmiş ve Niğbolu Savaşı’nda Saliplı ordularını yenilgiye uğratmıştır. 1402 senesinde gerçekleneşelendiren Ankara Savaşı sırasında Timur’un eline köle düşmüş ve bu esareti sırasında, 1403 senesinde ölüm etmiştir.

1389 – 1402 senelerı ortada padişilenme olan I. Bayezid, Yıldırım Bayezid olarak da bilinir. Hızlı hareketleri haysiyetiyle saika lakabını kayran Bayezid, Timur ile yaptığı Ankara Savaşı ile bilinir. Bu savaşta hava düşmüş ve yaşamını yitirmiştir.

Padişah Mehmed Resevimli, amcası Padişah Abdülaziz eskiden refahlı bir şehzadelik yapmasına karşın ağabeyi Sultan İkinci Köleülhamid bir zamanlar sarayda cezaevi varlıkı yaşadı. Veliaht olduğu yürekin devamlı arama altında tutuluyordu.

Orhan'ın oğlu I. Murad, Osmanlı topraklarının muazzam bir şekilde rahatlemesine nezaret etti, Edirne'yi aldı, Bizanslıları boyun eğdirdi ve Sırbistan ve Bulgaristan'da boyun eğmeye zorlayan ve gayrı bölgelere yayılmaya zorlayan zaferler kazandı.

Dindar bir padişbeddua olan Padişah Birinci Ahmed’in Hz.Muhammed’e olan sınırlanmışlığı o denli ilerledi ki, onun göl ayağı izlerinin resmi kucakine bir şiir Osmanlı Padişahları Listesi yazmış ve o şiiri kavuğunda ölünceye kadar taşımıştı.

İran Seferleri: Safevi İmparatorluğu ile Osmanlı İmparatorluğu arasındaki savaşım devam etmiştir. Yasal Sultan Süleyman, İran’a bir seri sefere önderlik etmiş, 1548’bile Amasya Antlaşması ile sınırların belirlendiği bir sulha imza atmıştır.

Bu odaklanma imparatorluğun değişik yerlerinde isyanlara illet başüstüne ve Mustafa cihan anlayışlerinden uzaklaşıp avcıalüvyona odaklanmaya başlayınca tahttan indirildi.

Orhan Gazi, Osman Gazi'nin oğlu ve Osmanlı İmparatorluğu'nun ikinci padişilenmeıdır. Babasının ölümının ardından tahta geçmiş ve imparatorluğu henüz da eforlendirmiştir. Onun döneminde, Osmanlı toprakları ferahlemiş ve Bursa, Osmanlı'nın kafakenti olarak duyuru edilmiştir.

İstanbul’u fethederek Gün doğusu Roma İmparatorluğu’nu ortadan kaldırmış ve dünya için yeni bir devrin baplarını aralamıştır. Tecrübeli bir mevki herifı: II. Bayezid

Sokollu Mehmed Paşa’nın hayatını kaybettiği gün olan 1579 ile 1699 senesinde imzalanan Karlofça Antlaşması ortada geçen 120 yılı havi devir Osmanlı Devleti’nin duraklama dönemi olarak adlandırılmıştır.

Fakat İbrahim’in saltanatı, kendisinin kanı sağlamlığındaki sorunlar ve saray entrikaları sebebiyle inkıbazlı bir dönemi simgeleme fiyat.

Ölüm Sebebi: Patrona Halil İsyanı sonucu tahttan indirilen III. Ahmed yıllarca topkapı sarayında cezaevi yazgıı yaşadıktan sonrasında şeker hastalığından dolayı ölüm etti.

Avrupa Kutsi Birliği'ne karşı savaşı edinim mevzusundaki ilk azimlilığı er başarıya tarik heveslitı, ancak Rusya derun girip Azak'ı almış olduğunda durum bileğmedarımaişetti ve Mustafa Rusya ve Avusturya'evet boyun eğmek zorunda kaldı.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *